sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Tiikerikääretorttu

Kesän ensimmäiset mustikat siskon mailta ja puutarhavadelmat omalta pihalta; niistä tehtiin valkosuklaa-kerma-täytteinen marjakääretorttu, tiikerin raidoilla tietysti;)

Ohje kääretorttuun löytyi Hellapoliisin keittokirjasta, mutta täytteen kehittelin itse. Ja onnistuin ihan kivasti, vaikka itse sanonkin!

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Täyte:
1½ dl kuohukermaa
n.100 g valkosuklaata
pari desiä mustikoita ja vadelmia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan kaakaojauhe.
Laita taikinat kertakäyttöisiin pursotinpusseihin ja leikkaa päihin aukot (ostin omat Eskimo-merkkiset pursotinpussini Citymarketista). Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja pursota ensin vaalea taikina viistottain raidoiksi. Jätä tilaa tummalle taikinalle. Pursota sitten tumma taikina koloihin ja paista kääretorttulevyä 225-asteisessa uunissa n.7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille ja siitä sitten vielä toiselle leivinpaperille siten, että saat torttulevyn ns.nurjan puolen näkyviin, sillä siinä raidat näkyvät paremmin kuin paistopinnassa.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sulata paloiteltu valkosuklaa varovaisesti mikrossa. Sekoita vähän jäähtynyt sula suklaa kermavaahtoon. Levitä kermavaahto torttulevylle ja ripottele marjat päälle. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Nauti!

Tässä vielä kuva kokonaisesta "tiikeristä".

6 kommenttia:

  1. Oi oi kun on hyvän näköinen. Varmasti maistukin, kun näkee mitä herkkuja ohjeessa on !

    VastaaPoista
  2. UPEA!!! En kyllä millään uskaltaisi kokeilla tätä... hui! minun raidoista ei varmaan tulisi yhtään mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli tosi helppoa,Laura! Anna mennä vaan! Mäkin onnistuin, ja ihan ekalla kerralla:)

      Poista
  3. Näyttää niin herkulliselta...nam...nam:-DD
    Kiva idea tuo pursotus raidoiksi:)))

    VastaaPoista
  4. Ihanat nuo raidat! Ja vaikuttaa herkulta muutenkin, kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista