Pakko oli kokeilla taas uutta ohjetta porkkanakakkuun, koska Tukholmassa söimme kahta hyvin erilaista mutta ah niin täydellisen hyvää versiota!
2 kananmunaa
1 dl ruokosokeria
1 dl tavallista sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
3/4 dl öljyä
3 porkkanaa raastettuna
Kuorrute:
50 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1-1½ tl sitruunamehua
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä öljy. Kääntele lopuksi joukkoon raastetut porkkanat. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n.25-30 minuuttia. Vatkaa kuorrutteen ainekset sekaisin ja kuorruta jäähtynyt kakku.
PS.Kerrankin tarpeeksi kuorrutusta!
Porkkanakakku on yksi lemppareistani! Tarviikin kokeilla tätä reseptiä, sillä olen hukannut mielestäni sen tähän astisista resepteistä parhaan...
VastaaPoistaNam! kylläpäs se näyttää hyvältä!
VastaaPoista