sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Porkkanaa kakkuun

Pakko oli kokeilla taas uutta ohjetta porkkanakakkuun, koska Tukholmassa söimme kahta hyvin erilaista mutta ah niin täydellisen hyvää versiota!


2 kananmunaa
1 dl ruokosokeria
1 dl tavallista sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
3/4 dl öljyä
3 porkkanaa raastettuna
Kuorrute:
50 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1-1½ tl sitruunamehua

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä öljy. Kääntele lopuksi joukkoon raastetut porkkanat. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n.25-30 minuuttia. Vatkaa kuorrutteen ainekset sekaisin ja kuorruta jäähtynyt kakku.


 PS.Kerrankin tarpeeksi kuorrutusta!

2 kommenttia:

  1. Porkkanakakku on yksi lemppareistani! Tarviikin kokeilla tätä reseptiä, sillä olen hukannut mielestäni sen tähän astisista resepteistä parhaan...

    VastaaPoista
  2. Nam! kylläpäs se näyttää hyvältä!

    VastaaPoista