keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Vadelmaboston with twist


 Taikina:
3 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
(2 tl hienonnettua kardemummaa)
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Hillotäyte:
1-1½ dl vadelmahilloa
Kookostäyte:
1 dl (100g) voisulaa
1 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Voiteluun:
1 kananmuna

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää suola, sokeri ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puolisen tuntia.
Jaa taikina kahtia ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi(n.30x40cm). Levitä vadelmahillo levyille ja kääri levyt rulliksi. Leikkaa rullat n.4 cm:n mittaisiksi paloiksi ja aseta palat voideltuihin, pyöreisiin, tasapohjaisiin vuokiin. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Valmista kookostäyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Voitele kohonneet kakut vatkatulla munalla ja pane teelusikallinen kookostäytettä jokaisen keskelle. Paista bostonkakkuja 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Ohjeesta tulee kaksi kakkua.


2 kommenttia:

  1. Onpas herkkullisen näköinen! Himoitsen suunnattomasti palasta tuosta :)

    VastaaPoista
  2. Nam! Kookos ja vadelma käy kyllä hyvin yhteen. Ihan varmasti oli hyvää.

    VastaaPoista