Huomenna ensimmäinen työpäivä piiittkään aikaan;
saas nähä nyt kuinka ovat tiedot&taidot hallussa.
Pikkaisen käy sääliksi työkavereita, joten ajattelin lahjoa ennakkoon melkein tuoreella pullalla
(ihan ei oo musta aamulla herään kuudelta vääntään pullataikinaa, joten tein ne jo tänään;).
saas nähä nyt kuinka ovat tiedot&taidot hallussa.
Pikkaisen käy sääliksi työkavereita, joten ajattelin lahjoa ennakkoon melkein tuoreella pullalla
(ihan ei oo musta aamulla herään kuudelta vääntään pullataikinaa, joten tein ne jo tänään;).
2½ dl maitoa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
(1 rkl kardemummaa)
1 kananmuna
100 g sulatettua voita tai margariinia
11 g kuivahiivaa (1 pss)
7 - 8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
(1 rkl kardemummaa)
1 kananmuna
100 g sulatettua voita tai margariinia
11 g kuivahiivaa (1 pss)
7 - 8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tl vehnäjauhoja
Lämmitä maito vähän kättä lämpimämmäksi(+42 C)
ja lisää siihen sokeri, suola, kardemumma, kananmuna sekä sulatettu
voi. Sekoita ja lisää joukkoon osa vehnäjauhoista, joihin on sekoitettu
kuivahiiva. Lisää taikinaan loput vehnäjauhot vähän kerrallaan samalla
taikinaa vaivaten. Jätä kohoamaan
kaksinkertaiseksi lämpimään paikkaan liinan alla.
Valmista vaniljatäyte; pehmennä voita hieman mikrossa ja lisää siihen sitten sokerit ja vehnäjauhot.
Kauli kohonnut taikina levyksi ja voitele levy kauttaaltaan vaniljatäytteellä. Rullaa taikina ja leikkaa siitä 2-3 sentin levyisiä pullia. Kohota pullia leivinpaperin päällä vielä puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 200 asteessa n.15 minuuttia.
Valmista vaniljatäyte; pehmennä voita hieman mikrossa ja lisää siihen sitten sokerit ja vehnäjauhot.
Kauli kohonnut taikina levyksi ja voitele levy kauttaaltaan vaniljatäytteellä. Rullaa taikina ja leikkaa siitä 2-3 sentin levyisiä pullia. Kohota pullia leivinpaperin päällä vielä puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 200 asteessa n.15 minuuttia.
Nyt alkoi tekemään mieli tuoretta pullaa ja tiikerikääretorttukin näyttää niin herkulliselta, mukavia työpäiviä!.
VastaaPoistaKiitos Hanna! Ihan hyvin meni eka työpäivä ja pullatkin kelpasi:) Tästä se taas alkaa...
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää ja varmasti maistuikin :)
VastaaPoistaTsemppiä töiden taas alettua =)