perjantai 3. elokuuta 2012

Tortano

Elokuun alun lämpimiin päiviin sopi yllättävän hyvin
lämmin leipä:) Tosin muksut söi tämän loppuun kylmänä nopeammin kuin minä ehdin kuvata...joten allaoleva kuva on otettu ennen rullausta&paistoa.
Ohje Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala!

15 g tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1½ rkl sormisuolaa
2½ dl durumvehnäjauhoja
4 dl erikoisvehnäjauhoja
Täyte:
100-200 g mozzarellajuustoa
100-200 g prosciuttokinkkua
ruukku tuoretta basilikaa

Murenna hiiva kulhoon ja liuota veteen. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon durumvehnäjauhot ja lisää sen jälkeen vähän kerrallaan erikoisvehnäjauhoja, kunnes saat taikinasta kimmoisan. Kohota taikinaa kulhossa leivinliinan alla n.40 minuuttia tai kunnes se on kooltaan kaksinkertainen. Painele taikina n.1 cm paksuksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Älä kaaviloi, sillä silloin painat ilman pois taikinasta. Täytä leipä viipaloidulla mozzarellajuustolla, revityllä kinkulla ja basilikalehdillä. Voitele taikinan uloin reuna vedellä ja kierrä levy pitkä sivu edellä rullaksi. Taivuta rulla rinkiläksi. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Aseta rinkilä leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle vielä hieman jauhoja. Kohota leipää liinan alla n.30 minuuttia. Aseta pelti uunin keskiosaan ja alenna lämpö 200 asteeseen. Kypsennä leipää noin 35 minuuttia ja jätä se jäähtymään leivinristikolle.

5 kommenttia: