150 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja yhdistä rasvasulan kanssa. Kääntele kuivat aineet seokseen. Kaada taikina voideltuun, irtopohjaiseen vuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm. Paista kakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 18 minuuttia. Kakku saa jäädä reilusti tahmeaksi keskeltä.
Anna kakun jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
Irrota kakku reunoista veitsellä auttaen.
Tarjoile kakku jäähtyneenä lemon curdilla maustetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Lemon curd -vaahto:
2 dl kuohukermaa
n. 4 rkl lemon curdia
2 dl kuohukermaa
n. 4 rkl lemon curdia
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sen verran lemon curdia, että saat makeahkon, sitruunaisen vaahdon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti