Herkullinen maustekakun tuoksu palauttaa vielä joulun mieleen...
Kuvaan pääsi toiseksi viimeinen pala:
Kuvaan pääsi toiseksi viimeinen pala:
Kakku sopii hienosti myös muna-allergikoille. Ja on mukavan kostea, ei ollenkaan perinteinen "kuivakakku"!
3 dl maitoa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1½ dl (150g) voita sulatettuna
1 dl omenasosetta
Sekoita kaikki ainekset reippaasti vatkaten.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa runsaan tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Anna kakun jäähtyä hieman ennenkuin kumoat sen vuoasta.
Vinkki: Lisää kakkutaikinaan loraus calvadosia tai rommia lisämausteeksi. Korvaa mausteet joulun aikaan pussillisella valmista glögimaustetta.
Kuulostaapa herkulliselle, täytynee kokeilla tuota reseptiä:)
VastaaPoista