lauantai 29. joulukuuta 2012

Kakkua kavereille

Herkullinen maustekakun tuoksu palauttaa vielä joulun mieleen...
Kuvaan pääsi toiseksi viimeinen pala:

 
Kakku sopii hienosti myös muna-allergikoille. Ja on mukavan kostea, ei ollenkaan perinteinen "kuivakakku"!

3 dl maitoa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1½ dl (150g) voita sulatettuna
1 dl omenasosetta

Sekoita kaikki ainekset reippaasti vatkaten.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa runsaan tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Anna kakun jäähtyä hieman ennenkuin kumoat sen vuoasta.

Vinkki: Lisää kakkutaikinaan loraus calvadosia tai rommia lisämausteeksi. Korvaa mausteet joulun aikaan pussillisella valmista glögimaustetta.

1 kommentti:

  1. Kuulostaapa herkulliselle, täytynee kokeilla tuota reseptiä:)

    VastaaPoista