tiistai 18. joulukuuta 2012

Boston lumipyryssä ;)

Eilen leivottua bostonkakkua on enää muutama siivu jäljellä...


Ohje jälleen kerran suosikkikirjastani eli Heli Bergiuksen Suosituimmat kotileivonnaiset:

3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
(2 tl hienonnettua kardemummaa)
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte:
4 rkl voita
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi, lisää siihen suola, sokeri ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna sen kohota puolisen tuntia. Sekoita täytteen ainekset tahnaksi.
Kauli taikina 50x50 cm:n kokoiseksi levyksi ja levitä täyte taikinalevylle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä noin kuuden senttimetrin mittaisia paloja. Aseta palat pystyyn pyöreään voideltuun vuokaan ja anna kakun kohota vielä 20 minuuttia. Voitele kakku munalla ja ripottele päälle mantelirouhetta tai raesokeria. Paista bostonkakkua 175-asteisessa uunissa n.30 minuuttia.

PS. Jos käytät irtopohjavuokaa niinkuin minä, niin varaudu pesemään uuni sen jälkeen...

3 kommenttia:

  1. Mun on monasti tehnyt mieli tehdä bostonkakkua, mutta jotenkin olen aatellut sen työlääksi. Josko sitä lopulta kokeilisi. :D

    PS. SInulle olisi tunnustus blogissani. :)

    VastaaPoista
  2. voi bostonpulla! ihana! pitääkin joskus tehdä tuota - se on meidän sakille (minua lukuunottamatta) tuntematon kuuluisuus :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen, voi kun alkkoi tehdä mieli pullaa :D Kiva blogi sinulla, pitää paremmalla ajalla katsella tarkemmin :)

    VastaaPoista