tiistai 4. syyskuuta 2012

"Turkkilainen" omenapiirakka


Pohja:
75 g voita tai leivontamargariinia
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 6 kotimaista omenaa
kanelia
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ rkl sitruunamehua

Sekoita keskenään sulatettu voi, sokeri ja kananmuna. Lisää maito ja keskenään sekoitetut jauhot. Sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Levitä taikinan päälle kuoritut ja viipaloidut omenat. Ripottele pinnalle kanelia. Sekoita jogurtti, ruokakerma ja kananmuna sekaisin. Makeuta seos maun mukaan sokerilla, ja lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada seos vuokaan omenaviipaleiden päälle. Paista uunissa 175 asteessa n.50-60 minuuttia, uunista riippuen:)

4 kommenttia:

  1. Mistäs tiesit, että minulla on kaapissa ihan kohta vanhaksi menevää turkkilaista jogurttia? =) Kiitos ohjeesta! T: Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös kaikilla ole nykypäivänä turkkilaista jogurttia jääkaapissa;)
      Ole hyvä vaan - tää on hyvää!

      Poista
  2. Oi, herkullisen kuuloinen ohje! Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Aivan loistava ohje. Kokeilin! Hyväksi ja herkulliseksi havaittu, kiitos ohjeesta, rosvosin heti talteen :)

    VastaaPoista