lauantai 15. syyskuuta 2012

Kaurainen omenapiirakka



 Pohja:
125 g margariinia
½ dl sokeria
2 ½ dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3-4 omenaa
Pinnalle:
50 g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja

Vatkaa margariini ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan noin puolen sentin paksuiseksi pohjaksi. Mausta maitorahka sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä täyteseos pohjalevylle. Poista omenista siemenkodat ja kuori ne. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet rahkakerroksen pinnalle. Nypi margariinin kanssa kaurahiutaleet, sokeri ja vehnäjauho murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos omenien pinnalle. Paista piirakkaa 200 asteen lämmössä reilu puoli tuntia.

Ja vuokaa ei todellakaan tarvitse voidella!
Tämä on vaihteeksi sellainen ohut, mutta herkullinen piirakka:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti