lauantai 8. syyskuuta 2012

Mantelikierteet

18 pullaa


Taikina:
2½ dl maitoa
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa(11g)
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
n.7 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai leivontamargariinia
Täyte:
50 g voita tai leivontamargariinia
½ dl mantelirouhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
Voiteluun:
1 kananmuna
raesokeria

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi(+45 astetta). Sekoita maidon joukkoon sokeri, suola, kananmuna ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää lopuksi vielä pehmeä voi. Alusta hyvin ja anna kohota puolisen tuntia.
Sulata täytteen voi ja anna sen jäähtyä.
Kumoa kohonnut taikina leivonta-alustalle, painele ilmakuplat pois ja kauli taikina isoksi levyksi. Levitä voisula ohuelti taikinalevylle, ripottele pinnalle mantelirouhe ja sokerit. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan ja leikkaa rulla paloiksi. Nosta palat paperisiin muffinivuokiin ja anna pullien kohota uudelleen puolisen tuntia peitettynä. Voitele kohonneet pullat ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista mantelikierteitä 200-asteisen uunin keskitasolla n.15 minuuttia.

Tästäkin voisi tulla perinne; leipoa lauantaisin pullaa:)

4 kommenttia:

  1. Voe elämä... kait siihen mun "pullapainajaiseen" pitää vielä joskus palata. Viimeisin kokeiluhan tuotti niitä kestileivän kokoisia kuivahkoja korvapuusteja, mutta ehkä tuolla ohjeella seuraavan kerran! Nam!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ja näyttää niiiin herkulliselta, voisit tulla meillekin tekemään muutaman ;)

    VastaaPoista
  3. Olen yrittänyt vältellä jauhoja ja sokeria ja olenkin ollut karkitta yli 2kk. Karkkia ei tee mieli, mutta pullaa sitäkin enemmän. Mä en yleensä enää edes uskalla avata sun leivontapostauksia, koska mun näppis peittyy kuolasta ja saatan saada pakononomaisen leivontakohtauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karkitta pystyn minäkin elämään mutta suklaa ja pulla on mun heikkous...juuri poistin vaatekaapistani taas kolmet housut jotka ei mahdu jalkaan;) Auts. Ja kuukauden päästä pitäisi olla bikinikunnossa=D

      Poista