perjantai 22. huhtikuuta 2011

Chili con carne

Uusi pitkäperjantain perinne ? Näistä aineksista :

Alastoman kokin ohjeella :


1 sipuli, 1 valkosipulinkynsi, oliiviöljyä, 1 tl chilijauhetta, 1 tuore punainen chilipaprika(poista siemenet ja silppua malto), 1 tl juustokuminaa, merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria, 400 g naudan paistijauhelihaa, n.100 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä, 1 tlk tomaatteja, 1 tlk punaisia kidneypapuja valutettuna


Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi ja hienonna ne monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Kuullota silppu pehmeäksi tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon chilijauhe, tuore chilisilppu, juustokumina sekä ripaus suolaa ja pippuria. Sekoittele hetki. Kumoa jauheliha joukkoon ja jatka paistamista silloin tällöin sekoittaen, kunnes liha on ruskistunut. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit monitoimikoneessa ja lorauta notkistukseksi hieman öljyä, jotta saat tahnan. Lisää se, tomaatit liemineen ja lasillinen vettä lihaseokseen. Lisää mausteita tarpeen mukaan(Jamie lisäsi puolikkaan kanelitankon, mutta meillä ei ollut). Kuumenna ruoka kiehuvaksi ja jatka kypsentämistä. Vähennä lämpöä, pane kansi päälle ja anna hautua 1,5 tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Chili con carne maistuu vieläkin paremmalta, jos valmistat sen päivää ennen tarjoilua, koska maut ehtivät silloin kehittyä. Tarjoa chilin kanssa tuoretta, rapeakuorista leipää, salaattia ja iso kulhollinen maustamatonta jogurttia. Meillä tarjottiin myös keitettyä riisiä ja hyvää oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti