Leivoin kanakeiton kaveriksi leipää. Lämmintä leipää ja kuumaa keittoa, vähän on talvinen meininki mutta niin on kelikin!?
3 3/4 dl vettä
2 dl neljänviljanhiutaleita
25 g hiivaa
1½ tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon hiutaleiden päälle. Anna hiutaleiden liota kymmenisen minuuttia. Lisää hiiva, suola ja vehnäjauhot pienissä erissä. Kohota lämpimässä.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Leivo leipä ja nosta leivinpaperilla peitetylly pellille. Anna leivän kohota liinan alla noin puoli tuntia. Pistele leipä haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
PS. Mikään leivinpaperi ei taida kestää 250 asteen lämpöä...meillä ainakin palohälytin herätti lapset huomaamaan että mamma leipoo:)
PS. Ostin viikonloppuna kirpputorilta tuon "leipäastian" eli pärekorin. Pesin sen ronskisti kuumalla vedellä mutta nyt pähkäilen kannattaako se ennemmin spraymaalata valkoiseksi vai petsata pähkinänväriseksi? Niin että se näyttäisi siistiltä eikä läikikkäältä? Kokemuksia kellään?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti