äidinäiti. Hän leipoi tämän todennäköisesti
kermalla&voilla, niin herkullista se oli :)
.
Taikina :2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa tai kermaa
½ dl sulatettua rasvaa (75g)
1 tl vanilliinisokeria
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
Kuorrute :
100 g mantelilastuja
0,75 dl sokeria
50 g voita tai margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa
.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vanilliinisokeri ja sulatettu rasva. Lisää
maitoa vuorotellen jauho-leivinjauheseoksen
kanssa. Kaada taikina voideltuun&jauhotettuun
vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasossa
n.25-30 minuuttia.
Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan
sekoittaen. Levitä kuorrutus puolikypsän kakun
päälle. Paista edelleen uunin keskiosassa 200
asteen lämmössä n.15 minuuttia, kunnes kuorrutus
on saanut väriä ja kakku on täysin kypsä.
Kiitos hyvästä ja maittavasta ohjeesta. Teimme kyseisen ohjeen gluteenittomaan ruokavalioon sopivaksi.
VastaaPoistaKiva että oli hyödyksi&iloksi!
VastaaPoista