torstai 20. tammikuuta 2011

Toskakakku

Tästä kakusta tulee aina mieleen mieheni
äidinäiti. Hän leipoi tämän todennäköisesti
kermalla&voilla, niin herkullista se oli :)
.
Taikina :
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa tai kermaa
½ dl sulatettua rasvaa (75g)
1 tl vanilliinisokeria
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
Kuorrute :
100 g mantelilastuja
0,75 dl sokeria
50 g voita tai margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa
.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vanilliinisokeri ja sulatettu rasva. Lisää
maitoa vuorotellen jauho-leivinjauheseoksen
kanssa. Kaada taikina voideltuun&jauhotettuun
vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasossa
n.25-30 minuuttia.
Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan
sekoittaen. Levitä kuorrutus puolikypsän kakun
päälle. Paista edelleen uunin keskiosassa 200
asteen lämmössä n.15 minuuttia, kunnes kuorrutus
on saanut väriä ja kakku on täysin kypsä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ja maittavasta ohjeesta. Teimme kyseisen ohjeen gluteenittomaan ruokavalioon sopivaksi.

    VastaaPoista