perjantai 8. lokakuuta 2010

Sämpyläkukkaa pukkaa :D

Keiton kanssa sopii tietysti kivasti
itsetehdyt sämpylät:


Ihan hatusta tää ohje eli

2½ dl maitoa, ½ hiiva, 2½ dl kaurahiutaleita, 1 tl suolaa, loraus siirappia, 4 dl vehnäjauhoja, 25 g sulaa margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Laita kulho esim.tiskialtaaseen kuumaan veteen. Kun taikina kuplii, lisää muut ainekset. Alusta ja leivo samantein sämpylöiksi. Anna nousta liinan alla vähintään ½ tuntia. Paista 225 asteissa uunissa n.12 min.

Tällä ohjeella tuli 12 sämpylää; juuri riittävästi meidän nelihenkiselle perheelle.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen sämpyläkukka, pitää leipasta viikonloppuna, tekee mieli tuoretta sämpylää, nam :)

    VastaaPoista
  2. NAM... tänne asti tuoksuu ihanaalta :D

    VastaaPoista