torstai 28. lokakuuta 2010

Arkiruokaa

Perussettiä; keitettyjä perunoita ja lihamureketta:)
Täytteeksi laitettiin sitä mitä kaapista löytyi :
.
500 g sika-nautajauhelihaa
1½ dl vettä
1 prk tomaattipyrettä (siitä tuo punertava väri:)
1 dl korppujauhoja
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ tl paprikajauhetta
½ tl texmexmaustetta
1 tl suolaa
2 kananmunaa
100 g fetajuustoa (mulla oli vähän vähemmän)
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (laitoin 3 kpl)
1 rkl kuivattua basilikaa
.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita kulhossa sipulit,
vesi, tomaattipyre, korppujauhot ja mausteet.
Anna turvota hetki ennenkuin lisäät jauhelihan ja
kananmunat. Vaivaa tasaiseksi. Murenna feta ja lisää
joukkoon aurinkokuivatut tomaatit sekä basilika.
Taputtele mureketaikina leivinpaperin päälle noin 1½ cm:n
paksuiseksi levyksi. Laita täytettä keskelle mureketta ja
käännä reunat täytteen päälle leivinpaperin avulla.
Paista 225-asteisessa uunissa n.30 minuuttia.
Namia myös tsatsikin kanssa:)

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun muistutit tuonkin ruokalajin olemassaolosta. Olin jo vallan unohtanut. Tarvinnee tehdä joku päivä mureketta ja perunamuusia.

    VastaaPoista
  2. Hey, kiitos visiitistä blogissani :0)
    Vastailen tänne murekkeen sekaan, että laineikas tausta on Spellbinderssin uutuus stansseja..oisinko Paperinauhasta tilannu..Klemmarikellaristakin taitaa löytyä.

    VastaaPoista