sunnuntai 29. elokuuta 2010

Mozzarellapizza

Pizzaperjantai vaihtui sunnuntaiksi...

Syksyn satoa kannattaa nyt hyödyntää :)
Herkulliset kotimaiset tomaatit maksavat n.2 euroa kiloa. Tähän pizzaan ei sitten muuta täytettä laitetakkaan :)

Pohja : ½ pkt hiivaa, 1½ dl vettä, 1 rkl oliiviöljyä, 1 tl suolaa, 3½ dl vehnäjauhoja

Täyte : 1 tlk tomaattipyrettä, 4 tomaattia, 2 rkl tuoretta basilikaa/1 rkl kuivattua basilikaa, suolaa, mustapippuria, 200 g mozzarellajuustoraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää oliiviöljy ja suola. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina notkeaksi. Anna nousta peitettynä huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Säädä uuni 200 asteeseen. Kaada noussut taikina leivinpaperin päälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperi pellille. Taivuta ulkoreunaa hieman sisäänpäin koko matkalta. Levitä tomaattipyre pohjan päälle. Viipaloi tomaatit ja levitä ne pyreen päälle. Hienonna basilika ja ripottele se sekä mausteet tomaattien päälle. Levitä päällimmäiseksi juustoraaste. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Nam !

3 kommenttia:

  1. Nam nam, maistuis varmaan mullekin! :-D
    Mukavaa tulevaa viikonalkua ja sadonkorjuun aikaa!

    VastaaPoista
  2. Mä en esikoista odottaessa syönytkään muuta kuin mozzarellapizzaa (ja salmiakkia ja suolakurkkuja). Meillä tosin mozzarella laitetaan siivuina, mutta herkkua varmasti raasteenkin kanssa.

    VastaaPoista