lauantai 14. elokuuta 2010

PPPP


Se oli poro-paprika-purjo-piirakkaa.
Yhtään palaa ei jäänyt:)
-
Pohja :
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
125 g margariinia tai voita
½ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Täyte :
150 g kylmäsavuporoa
n.5 cm:n pala purjoa
1 punainen paprika
100 g pippurituorejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
-
Sekoita nyppimällä jauhot, juustoraaste,
suola ja rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.
Kuutioi poronliha. Suikaloi purjo. Halkaise ja
kuutioi paprika.
Sekoita tuorejuusto, kerma ja munat. Lisää mausteet.
Painele taikina voideltuun vuokaan pohjalle ja
reunoille. Ripottele päälle poro-paprika-purjo-
seos. Kaada päälle juusto-kerma-munaseos.
Paista 200-asteisessa uunissa n.40 minuuttia
uunin tehosta riippuen:)

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka hyvännäköistä :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä! Olisipa meidän taloudessa muitakin suolaisten piirakoiden ystäviä kuin minä ;)...

    VastaaPoista