perjantai 20. elokuuta 2010

Suklaakakku :)

Ulkonäkö pettää - tästä tuli tosi herkkua:)
Ohje itsekehitelty :

Pohja :
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta

Täyte :
n.300 g Mackays mustikka-mustaherukkahilloa
1 pss Lidlin suklaanmakuista vaahtoa
(2½ dl kevytmaitoa)

Kuorrute :
n. 50 g margariinia
3-4 rkl kahvia
2-3 rkl kaakaojauhetta
n.300 g tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe
ja jauhot keskenään. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon.
Sekoita varovasti ja kaada taikina voideltuun ja korppu-
jauhoitettuun irtopohjavuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa n.½ tuntia.
Anna kakun jäähtyä ja halkaise se sitten kahteen osaan.
Pese vuoka ja laita sen pohjalle leivinpaperia.
Valmista Lidlin suklaavaahto pakkauksen ohjeen mukaan.
Anna sen jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa.
Laita toinen puoli kakusta vuokaan ja levitä päälle hilloa.
Levitä suklaavaahto hillon päälle ja nosta toinen puoli
kakusta päälle. Peitä kelmulla ja laita painon alle jääkaappiin
muutamaksi tunniksi.
Kuorruteen teet sulattamalla margariinin mikrossa,
lisäämällä siihen lorauksen kahvia ja pari ruokalusikallista
kaakaojauhetta. Sekoita voimakkaasti lisäten samalla tomu-
sokeria. Kun kuorrute on tarpeeksi notkeaa, levitä se kakun
päälle. Anna jähmettyä hetken ennenkuin tarjoat :)

PS. Söin itse jo kaksi palaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti