tiistai 26. toukokuuta 2015

Iltapalaleipää...

...ja tottakai gluteenittomana:)

Kaikki kunnia, ja kiitos, Finnamyl Oy:lle, jonka reseptivihkosen nappasin kaupan jauhohyllyltä.
Näihin leipäsiin tarvitset
1 dl Helmi-perunasuurimoita
2 dl piimää
½ dl perunahiutaleita
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g pehmeää margariinia

Laita perunasuurimot piimään turpoamaan n.½ tunniksi. Katso Rillit huurussa.
Sekoita joukkoon muut ainekset. Taputtele taikinasta perunajauhon avulla kuusi ohutta leipää leivinpaperoidulle pellille. Voitele leivät oliiviöljyllä ja ripottele päälle kuivattua basilikaa ja sormisuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Meidän uunissa tarkoitti kyllä kahtakymmentä minuuttia. Ja sitten ei muuta kuin ääntä kohden. 
Suht nopeat ja helpot; kelpaavat hyvin niin keliaakikolle kuin meille muillekin:)

1 kommentti:

  1. Tämä toimii myös ns. peltileipänä kun ei viitsi taputella leipäsiä :)

    VastaaPoista