perjantai 9. tammikuuta 2015

Valkosipulileipä, gluteeniton

En oikein tiedä mitä tästä leivästä sanoisin...muuta kuin että olimme kaikki aivan myytyjä!
Tämä tehdään ei-niin-perinteisistä aineksista, mutta voin vakuuttaa että kannattaa kokeilla.

 Ja mitä siihen sitten tuli:

1 1/4 dl kvinoaa
3 tl oliiviöljyä
2½ dl vettä
2 kananmunaa
1½ tl valkosipulisuolaa
½ tl kuivattua basilikaa
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl leivinjauhetta
vajaa desi juustoraastetta
+lisää juustoraastetta päälle

Aloita huuhtelemalla kvinoa hyvin kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Laita kattilaan 2 tl oliiviöljyä ja kvinoa, kypsennä silloin tällöin sekoittaen n.6-7 minuuttia. Neste haihtuu ja kvinoa alkaa paahtua. Lisää sitten varovasti vesi ja laita kattilaan kansi päälle. Katso että alkaa kiehua ja laita sitten hella pienemmälle. Anna kvinoan kypsyä n.15 minuuttia, muista sekoittaa silloin tällöin. Siirrä kypsä kvinoa kulhoon ja anna sen jäähtyä vähintään 10 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Laita pellille leivinpaperi ja voitele se öljyllä.
Sekoita pienessä kulhossa munat, 1 tl oliiviöljyä, valkosipulisuola, oregana, basilika ja leivinjauhe. Sekoita hyvin että ei jää möykkyjä. Sekoita kvinoaan ensin juustoraaste(vajaa desi) ja sitten kananmuna/mausteseos. Levitä taikina leivinpaperille reilun sentin paksuiseksi kerrokseksi. Paista n.20 minuuttia uunissa, reunat saavat hieman ruskistua.
Tämän jälkeen minä lisäsin päälle vielä juustoraastetta ja laitoin leivän uuniin n.5 minuutiksi. Ja ensi kerralla lisään myös murskattua valkosipulia, koska meidän mielestämme leipä ei maistunut tarpeeksi valkosipulille. Anna leivän jäähtyä viitisen minuuttia ja leikkaa se sitten paloiksi.
Me dippasimme leipää itsetehtyyn tomaattikastikkeeseen ja voi pojat, että oli hyvää:)




2 kommenttia:

  1. Ja taas ihana resepti....kysyn vielä, että onko tuo qvinoa hiutaleena vai,,,,,,Minulla sen verran vieras ,,,juuri ostin pienen satsin qvinoahiutaleita, kokeilen tänään puurontekoa.

    VastaaPoista
  2. Ostin ihan vaan Prismasta Gogreenin quinoaa...kääk,en mä tiiä onko sitä monenlaisena?! Tätä ohjetta voin ainakin lämpimästi suositella:)

    VastaaPoista