Nämä jäivät niinsanotusti hampaankoloon viime kesän Ranskan matkalla. Yllättävää kyllä, suurin osa macaroneista eivät edes Pariisissa olleet gluteenittomia:(
Mutta nämä ovat:
Nämä tehtiin yhteistyössä teinin kanssa
(teini teki, äiti auttoi ja siivosi;)
3 kananmunan valkuaista
3 rkl sokeria
n.100 g mantelijauhoa
3 dl tomusokeria
keltaista pastaväriä
Sekoita mantelijauho ja tomusokeri kulhossa. Käytä seos blenderissä muutamassa erässä(näin saat mantelijauhosta vielä sileämpää). Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri 1 rkl kerrallaan ja vatkaa vaahto kiiltäväksi. Siivilöi tomusokeri- mantelijauhoseos vaahtoon käännellen kumisella nuolijalla. Lisää mahdollinen väriaine puolessa välissä kääntelyä. Sekoita taikina kunnolla tasaiseksi.
Kaada taikina pursotuspussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle kiekkoja (halkaisija noin 4 cm).
Taikina on oikean paksuista, kun kuoriin ei jää huippuja. Kuoret eivät
juurikaan leviä uunissa. Anna kuorten kuivua pellillä noin 30 minuuttia,
kunnes ne ovat pintakuivia. Voit myös halutessasi kopsauttaa peltiä.
Paista macaronseja 150-asteisessa uunissa n.13-15 minuuttia. Irroita vasta täysin jäähtyneinä leivinpaperista. Levitä haluamaasi täytettä pohjan sileälle puolelle ja paina kaksi pohjaa yhteen täytepuolet vastakkain.
Täytteeksi me teimme itse lemon curdia jota sekoitimme sitten vaniljatuorejuustoon, mutta siitä tuli hieman liian juoksevaa...Mutta se maku; se osui nappiin! Ensi kerralla kokeillaan sitten vaikka suklaatäytettä:)
Hyvännäköisen macaronit. Minä yritin tehdä ystäväni kanssa: maku oli hyvä, ulkonäkö kehno.
VastaaPoistaNo ei meilläkään kauniita olleet kaikki;) Mutta maku kyllä korvas kaiken!
PoistaNetistä luin paljon vinkkejä,mutta enpä tiedä vieläkään mitkä niistä on oikeasti hyödyllisiä...