keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Todella tulinen bataattikeitto

Tähän keittoon inspiraatio tuli täältä. Vaikka liikunta onkin jäänyt taas vähän vähemmälle erinäisten vaivojen ilmaannuttua(urheilija ei tervettä päivää näe=), niin olen kuitenkin yrittänyt pitää huolta niin omasta kuin perheenkin ruokavalion terveellisyydestä. Minua ohjeistettiin kuntoutuksessa tankkaamaan proteiinia, joten sitä on tullut sitten tehtyä ja vinkkejä saa kivasti useammastakin fitfashionin blogista, Annan blogi onkin ollut jo pitkään mun lukulistallani ja nyt löysin Ainon:)


n.½ kg bataattia
2 porkkanaa
1 paprika
2 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
1 chilipalko
1 punasipuli
oliiviöljyä
chilirouhetta
2 dl ruokakermaa

Hienonna chili ja punasipuli, kuutioi paprika, kuori ja pilko porkkanat sekä bataatti. Kuumenna kattilan pohjalla oliiviöljyä ja lisää chilirouhetta. Kuullota öljy-mausteseoksessa hetki chiliä, punasipulia sekä paprikoita. Lisää kattilaan 4 dl vettä sekä bataatit, porkkanat ja linssit – anna kiehua miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto. Lisää kerma ja kuumenna keitto vielä kerran.

Näistä lähdettiin...
 PS. Tämä oli todella tulista; lisättiin annoksiimme runsaasti raejuustoa sekä paistettuja broilerisuikaleita(sitä proteiinia:).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti