lauantai 11. tammikuuta 2014

Suklaiset punajuurimuffinsit

Jatketaan gluteenittomien reseptien testailuja; ja tällä kertaa mukana astetta rankempi juures: punajuuri!

Vuoat Ikeasta
 2 dl hirssihiutaleita (Risenta)
tölkki kermaviiliä
½ dl rypsiöljyä
1 dl raastettua, kypsää punajuurta
½ dl ruokosokeria
1 dl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoa
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
75 g tummaa suklaata
kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n.50 g voita
½-1 dl tomusokeria

Kuori ja pilko punajuuri. Keitä se melkein kypsäksi. Raastamisen sijaan minä käytin Braunin sauvasekoittimen mukana tullutta silppuria, joka tekee mukavan pientä jälkeä:)
Liota hirssihiutaleita kermaviilissä n.10 minuuttia. Sekoita kermaviili-hirssiseos, öljy, punajuuriraaste ja ruokosokeri tehosekoittimessa kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä paloiteltu suklaa taikinaan. Kaada taikina paperisiin vuokiin peltiselle muffinipellille. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n.20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Valmista kuorrute vatkaamalla ainekset vaahdoksi. Kuorruta ja nauti!

PS. Porkkanaleivokset olivat mielestäni parempi, mutta se ei johtunut punajuuresta vaan tottumattomuudesta hirssiin. Mutta niin hyviä olivat (paitsi teinin mielestä) että näitä tehdään toistekin:)



4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!! Maistuis mullekin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä jäi vielä:)Tervetuloa vaan teelle!

      Poista
  2. Sikahyvää oli!!-piipi-

    VastaaPoista
  3. laita maistiaisia meillekin ä

    VastaaPoista