Kesän 2013 ensimmäinen raparperipiirakka on tässä:
Sitä nautittiin hyvässä seurassa puutarhan patiolla, hyttysten syöttinä...Kuvaan pääsi myös viikonlopun kirpparilöytöjä eli noita kamalan-ihania (vai ihanan-kamalia) marmoriastioita...
Täydellisiä puutarhapöydälle; painavat niin paljon ettei tuuli tartu. Eivätkä muuten maksaneet kuin euron kipale! (ettette mua ihan hulluna pidä;)
Piirakkaan tarvitset:
75g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa (tai maitoa)
1½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa (tai maitoa)
täyte:
4-5 normaalikokoista raparperin vartta palasina
1 prk(2 dl) valmista kinuskikastiketta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa rasva ja sokeri
vaahdoksi. Lisää muna. Jatka vatkaamista, kunnes kaikki on kunnolla
sekoittunut. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot ja
maito taikinaan vuorotellen, koko ajan sekoittaen. Tasoita taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle raparperin palat ja valuta pinnalle
kaikki kinuskikastike. Paista 200 asteessa 30-40 min tai kunnes piiras on kauniisti pinnastaan ruskettunut.
Mikä ajoitus! Saan tänä iltana äidiltä nipun raparperinvarsia :) Tätähän pitää heti kokeilla!
VastaaPoistaLoistava idis laittaa kinuskia raparperin kanssa, tulisipa jo pian omia raparpereja.
VastaaPoista