tiistai 21. toukokuuta 2013

Pizzarullat

Lämpimän kesäpäivän kevyt lounas; salaattia ja mozzarellalla sekä tomaattikastikkeella täytettyjä pizzarullia, nam:)

Uuniin menossa.
Ohje löytyy Äiti, minulla on nälkä!-keittokirjasta, mutta laitan sen myös tähän teidän muidenkin iloksi:

25 g tuorehiivaa
2½ dl kädenlämpöistä vettä
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
1 kananmuna
7½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 tlk valmista tomaattikastiketta
(käytin Rainbown Basilicata pastakastiketta)
2 dl mozzarellajuustoraastetta tai muuta juustoraastetta
2 tl kuivattua oreganoa

Murenna hiiva veteen. Sekoita hyvin ja lisää muut ainekset niin, että saat tasaisen taikinan. Jätä taikina kohoamaan noin 30 minuutiksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi palat kahdeksi pizzapohjaksi. Levitä pohjien päälle tomaatikastike, sen päälle mozzarella ja mausteeksi oreganoa. Kierrä taikinapalat rulliksi ja leikkaa korvapuustin tapaan paloiksi. Nosta palat vuokiin(käytin Brunon pullavuokia)ja kohota vielä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Kypsennä pizzarullia noin 15 minuuttia.

Uunista tulleet.




5 kommenttia:

  1. Ne näyttää ihan liian herkullisilta! Olisi ihana nakata pekonimurusiakin vielä sekaan. Nam!

    VastaaPoista
  2. Onpa söpön näköisiä ja varmasti hyviä. Kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Kiva idea jota on kyllä pakko joskus kokeilla :) Kiitos kun jätit kommentin käynnistäsi!

    VastaaPoista
  4. Mä tykkäsin tosi paljon,oli tosi maukallista :-D

    VastaaPoista