torstai 31. toukokuuta 2012

"Turkkilainen" raparperipiirakka

Elämä on tällä hetkellä niin hektistä,
että askartelu ja käsityöt ovat jääneet vähemmälle,
mutta leipoa pitää:)


Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Täyte:
4-5 dl raparperia
2 dl turkkilaista jogurttia / kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n.5 min.
Pilko raparperit. Sekoita jogurtin joukkoon kananmuna ja sokerit. Laita esipaistetun pohjan päälle raparperipalat ja jogurttiseos ja paista vielä 25-30 min.

Raparperin ja turkkilaisen jogurtin liitto oli erittäin onnistunut.
Kaunishan piirakka ei ole, mutta belgialaiset mansikat vievät toivottavasti huomion pois siitä;)

3 kommenttia:

  1. ihana aina nähdä kuvia näistä sinun herkuista! nam!

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa hyvältä piirakalta! Täytyypä kokeilla, jos saa jostain raparperiä käsiin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa puhua kovaan ääneen raparperin kaipuustaan; meilläkin on naapurissa kaksi kertaa omiamme isommat puskat raparperia, joita thaimaalainen rouva ei käytä...Samoin on syksyllä omenoiden kanssa; niitä on kerätty koreihen portin pieleen kaikille otettavaksi:)

      Poista