lauantai 26. toukokuuta 2012

Raparperi ja rahka ne yhteen soppii...


Taikina:
150 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 muna
½ dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
6 tl sokeria
0,7 l raparperia

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna mukaan.
Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Levitä taikina voidellun vuuan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kermaan kananmuna, rahka ja vaniljasokeri. Levitä seos pohjataikinan päälle. Laita päällimmäiseksi raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria.
Paista 200 asteessa n.35-40 minuuttia. 

Lisänä espanjalaisia mansikoita:)



5 kommenttia:

  1. Oi, nam, tänään juuri mietein että jokohan voisi tehdä pienistä raparperin varsista piirakkaa:)

    VastaaPoista
  2. Nams, raparperien kasvua odotellen.

    VastaaPoista
  3. Sain äidin naapurilta raparperia ja täytyipä heti tulla hakemaan sulta tämä ohoje :)

    VastaaPoista
  4. Oi, ihana ohje! Täytyypä kokeilla, täällä on kanssa jo herkuteltu raparperikinuskikakulla ja raparperikiisselillä :)

    VastaaPoista
  5. Meillä ei oo raparperia pihalla, täytyis kyllä hommata. Onneksi joka kesä joku tuo raparperia sen verran että saa pakastimeenkin :)

    VastaaPoista