tiistai 1. marraskuuta 2011

Juustokakku

Amerikkalainen, lievästi sitruunainen, herkullinen...ja täydellinen koostumus! Antakaa siis anteeksi huono kuva suoraan jääkaapista(siellä on yllättävän hyvä valo;), mutta tässä se on:

On täällä leivottu muutakin viime, ööö, kuukausina, mutta lähinnä niitä tuttuja ja turvallisia. Tänään piti kokeilla uutta reseptiä tulevan viikonlopun Halloween-juhlia varten. Ohje tässä:

Pohja:
100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl perunajauhoja
vajaa 1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa

Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää sitten vehnäjauho-leivinjauheseos. Levitä taikina jauhotetun käden avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Anna vuoan seistä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.
Sekoita tuorejuusto tasaiseksi ja lisää sen joukkoon maitorahka. Lisää munat, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne täytteeseen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää sekin täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Anna tortun hieman jäähtyä ennen kuin irroitat reunat.
Me nautittiin tätä lämpimänä soseutettujen vadelmien kera, mutta sanovat että on vähintään yhtä hyvää kylmänäkin...huomenna se sitten nähdään:)

6 kommenttia:

  1. Minkä kokoinen vuoka on hyvä? Siis halkaisija?

    VastaaPoista
  2. Mun oli n.23 cm:n halkaisija ja siitä tuli just eikä melkein täydellinen, ei liian matala vaan sopiva:)

    VastaaPoista
  3. NAM, rakastan kaikkia juustokakkuja!!!!!

    VastaaPoista
  4. Oi, pitäisiköhän itsekin leipaista juustokakku pyhäinpäiväksi! Näyttää namilta!

    VastaaPoista