tiistai 22. helmikuuta 2011

Vaniljapullat

Herkkuhiiri täällä hei!Tälläisella pakkasella on ikävä kävellä leipomomyymälään joten ei kun taikinan tekoon :)

Näistä puuttuu vielä sokerikuorrutukset, mutta maun perusteella ei niitä kyllä kaipaakaan.

Taikina :

2½ dl maitoa, 25 g hiivaa, ½ tl suolaa, vajaa desi sokeria, 1 kananmuna, 75 g leivontamargariinia, n.6 dl vehnäjauhoja

Täyte/kiisseli :

3½ dl maitoa, 2½ rkl perunajauhoja, 1 kananmuna, ½ dl sokeria, 1 rkl vaniljasokeria

Valmista ensin kiisseli, että se ehtii jäähtyä. Sekoita kattilassa kaikki muut aineet paitsi vaniljasokeri. Keitä koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee. Lisää vaniljasokeri.
Valmista pullataikina. Kohota.
Kauli taikina suureksi levyksi. Voitele levy pehmenneellä margariinilla ja sirottele päälle vielä sokeria. Taita levy leveyssuunnassa(?)kaksinkerroin ja leikkaa taikinapyörällä 17 osaan. Pyöritä suikale kierteelle ja kiepauta pullaksi. Laita paperisiin viinerivuokiin. Kohota.
Tee kohonneeseen ja voideltuun pullaan keskelle kolo. Laita koloon noin ruokalusikallinen täytettä. Paista 225-asteisessa uunissa n.12-15 minuuttia.
Voit koristella pullat jäähtyneenä sokerikuorrutteella.

Muistiin itselle : älä laita liikaa perunajauhoa-maistuu läpi;)
Siitä huolimatta tervetuloa kahville ja pullalle ystävät!

5 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä pullia olet tehnyt :) Täytyypä vissiin itsekin leipoa, viikonlopuksi viimeistään!

    VastaaPoista
  2. Missä te asuittekaan, mietin että kun meillä on huomenna kotipäivä että onko kaikki aineet vai pitäskö laittaa mies vielä alepaan :)

    VastaaPoista
  3. tiäkkö, toi on niin väärin laittaa tollasia herkkukuvia näytille kun hyväskäisiä tekee koko ajan mieli. ;) nam!

    VastaaPoista
  4. Anni, pullia on jäljellä enää neljä:)
    Oli ne hyviä,kannattaa tehdä vaikka tupla-annos! Täytettä jäi yli, joten piisaa varmaan tuollaisenaan tuplamäärään pullia...

    VastaaPoista