keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Juusto-pistaasikeksit

Joulu lähestyy ja täällä testaillaan glögin kanssa
tarjottavien reseptejä:)
.
Taikina :
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
125 g voita tai margariinia
½ dl vettä
Päälle :
1 dl pistaasirouhetta
2 dl punaleimaemmentalraastetta
1 kananmuna
.
Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa ja paloittele margariini joukkoon. Nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Irrota pistaasipähkinöistä kuoret ja rouhi pähkinät monitoimikoneella hienoksi. Yhdistä juustoraasteen kanssa.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Voitele munalla ja levitä päälle juusto-pähkinä-seos. Leikkaa taikinapyörällä paloiksi. Paista 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
Voit tehdä nämä myös suolapähkinöistä.
Nää oli hyviä:) Yksi tarjottava selvillä!

2 kommenttia:

  1. nami maiskis, näähän kuulostaa hyvältä, pitää testata... =)

    VastaaPoista
  2. Nam, kiitti ohjeesta, sopivan helppo että lähtee kokeiluun.

    VastaaPoista