sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kello viiden tee

Vihroinkin sain aikaiseksi
kokeiltua skonsseja:)


Ja ohje tulee tässä:

3½ dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, ripaus suolaa, 50 g voita/margariinia, 2½ rkl sokeria, 1 kananmuna, 3/4 dl maitoa

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää sokeri ja kevyesti vatkattu muna. Lisää maito vähitellen, niin että saat jäykän taikinan. Kauli taikina jauhotetulla alustalla n.1-2 sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä juomalasilla tai muulla pyöreällä muotilla kakkuja. Voitele skonssit maidolla. Paista 225 asteessa n.12-15 min.

Tarjoa skonssit haaleina tai jäähtyneinä marjahillon tai lemon curdin ja kermavaahdon kera:)

3 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle, ihania juttuja!
    Viirinauhaa kun pitäis täälläkin synttäreille väsätä, niin oisin kysynyt, että mikä nauha sulla siinä on?
    Olin itse miettinyt ihan kanttinauhaa, mutta onko joku parempi?

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä skonsseja! Maistuvatko ihan pullalle? En ole koskaan maistanut tuollaisia.
    Ihanaa päivää sinulle.

    VastaaPoista
  3. No voi että, nyt miun rupesi tekemään mieli jotain hyvää....ei saa herkkuja esitellä ;)

    VastaaPoista