sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Umpi- ja avopizza

Meitin herkkua:) Juuri uunissa,
aikaa siis 8 minuuttia kirjata ohje
muistiin tännekin...

2 dl vettä
1 tl suolaa ja 1 tl sokeria
25 g hiivaa
1 rkl öljyä
n.5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g minisalamia (Pepperoni Lightia tänään)
150 g tomaattimurskaa
pieni tölkki ananaspaloja
150-200 g juustoraastetta
mausteita esim.
chiliä pilkottuna, basilikaa, oreganoa jne.

Sekoita haaleaan veteen hiiva, suola, sokeri,
öljy ja jauhot. Alusta taikina kiinteäksi ja anna
kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahtia ja kauli levyiksi.
Pilko täytteet(?) ja levitä taikinalevyille.
Jos(meillä KUN) haluat tehdä umpipizzan,
levitä täyte vain toiselle puoliskolle ja käännä
toinen kanneksi. Ummista reunat ja pistele
haarukalla höyryaukot.
Anna pizzojen kohota hetki .
Paista 280-asteisessa uunissa n.8 minuuttia.
Nauti!

2 kommenttia:

  1. Meillä oli eilen itsetehtyä pizzaa. Se oli sellainen kaapista löytyy-versio, joten siinä oli jauhelihaa, punasipulia, valkosipulia, paprikaa, chiliä, basilikaa, mustapippuria, tomaattisosetta ja juustoa.

    VastaaPoista
  2. Hei Niinu!

    Minulla olisi sinulle pieni haaste blogissani :)

    VastaaPoista