tiistai 23. helmikuuta 2010

Suklaata suklaalla:)

Testasin kaapin kätköistä löytynyttä
Tupperwaren piirakkavuokaa.
Tällä saa tehty sellaisen torttupohjan,
jossa on syvennys esim.kiisselille.
Hyvin toimi!


Pohjaan tuli 2 munaa, 3/4 dl sokeria, 1 dl vehnäjauhoja, 3 rkl kaakaojauhetta, ½ tl leivinjauhetta, 100 g voita sulana

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sula voi jäähtyneenä. Paista pohjaa voidellussa&jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n.15-20 min. Kumoa ja jäähdytä.

Suklaakreemiin tarvitset 2 keltuaista, ½ dl sokeria, ½ dl kuohukermaa, 40 g voita ja 80 g tummaa suklaata.

Keltuaiset, sokeri ja kerma lähes kiehautetaan jatkuvasti sekoittaen kattilassa kunnes seos jähmettyy. Ota kattila heti pois levyltä ja lisää rasva nokareina. Vaivaa kunnes rasva sulaa ja lisää sen jälkeen suklaa palasina ja jatka vaivaamista kunnes sekin sulaa ja siirrä sivulle jäähtymään. Kaada kreemi torttupohjan päälle ja koristele kermavaahdolla.

Tää oli nannaa:) Ja yksi pala riitti viemään makeanhimon!

5 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselle, just sellaiselle, että mun ei olis missään nimessä pitäny lukea tätä postausta makeannälkäisenä. Onneksi tähän aikaan "päivästä" ei enää viitsi ruveta leipomaan... :)

    VastaaPoista
  2. Oi kun näyttää hyvältä, ja varmasti maistuukin!! ihanaa, ihanaa suklaata :D

    VastaaPoista
  3. Huijaat :) Kyllä sitä tarvittiin 2 palaa :) Mutta todella herkkua!!

    VastaaPoista
  4. Oi kiitos reseptivinkistä! Meiltäkin löytyy kyseinen vuoka, joten tämähän osui juuri nappiin... :)

    VastaaPoista