sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Jokapäiväinen leipämme

Vaikka aika ei anna periksi ihan joka päivä
ommella, askarrella tai kutoa, niin ruokaa
on joka päivä laitettava:)
Meidän lasten lempiruokaa on tämä
Peruna-palsternakkakeitto.
Se on hyvää, täyteläistä ja lämmintä
-oikein sopivaa ruokaa tälläisena
pakkaspäivänä (kohta saisi kyllä
mun puolesta helpottaa)!


Ohje:
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
6-7 jauhoista perunaa
1 palsternakka (200g)
1 sipuli
5-6 dl kevytmaitoa
½ prk (100g) yrtti-pippuri-tuorejuustoa
ripaus mustapippuria
(1 dl hienonnettua persiljaa)

Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemikuutio.
Lisää peruna-, palsternakka- ja sipulilohkot.
Keitä n.15 minuuttia. Soseuta keitto, lisää
maito ja tuorejuusto. Mausta ja kuumenna
kiehuvaksi. Tarkista maku.

Tänään ei kaapista löytynyt ihan kaikkea,
joten sovellettiin: kasvisliemikuution sijasta
käytettiin aromisuolaa, palsternakasta puolet
oli huonoa (hyi,Vihannes-Laitila), kevytmaidon
sijasta käytettiin rasvatonta ja vaikka kaapissa
olikin tuorejuustoa, niin käytettiin avattu ranskan-
kermaprk ja paljon kuivattua basilikaa...
Melkein yhtä hyvää tuli:)

2 kommenttia:

  1. Mä käytän aina rasvatonta maitoa ruuanlaitossakin. Aromisuola on kyllä sellaista että pitäsi olla laissa kiellettyä, kun sisällys melkein pelkkää E621:stä.

    Mutta kiva ohje, kokeilen joku päivä.

    VastaaPoista
  2. Juu,tiiän...
    Koetan välttää E621:stä,löysin sellaisia liemikuutioita joissa sitä ei ole,mutta ne oli päässeet loppumaan:(

    VastaaPoista