torstai 16. heinäkuuta 2009

Quiche Lorraine

Takuuvarma herkku,
ei painonvartijoille:)

Taikina :
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

Täyte :
3 munaa
3 dl kuohukermaa
1 tl yrttimaustetta
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
½ tl yrttisuolaa
n.200 g savukinkkua
3-4 dl melko voimakkaanmakuista juustoraastetta
(paprikajauhetta)

Laita jauhot ja kylmä rasva kulhoon.
Nypi seos käsin tai haarukalla ryynimäiseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Anna taikinan
levätä jääkapissa tunnin verran.
Kauli taikina pyöreäksi ja laita piirasvuoan
(halkaisija n.25-27 cm) pohjalle.
Taikinan pitää peittää vuoan reunat ylös asti.
Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa 250-
asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
Sekoita täytteen munat ja kerma.
Lisää mausteet, kinkku ja juusto.
Kaada täyte taikinakuoreen ja ripottele päälle
paprikajauhetta. Paista 225-asteisessa uunissa
10-15 minuuttia.
Nam.

PS. Piiraan reunat eivät ihan oikeasti valu
paiston aikana, jos painelet alumiinisuikaleen
reunoille taikinan päälle:)

1 kommentti:

  1. Ihan pakko napata resepti talteen ja kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista