sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Kesäkurpitsacurry

Makkaraa, makkaraa, makkaraa...
Meillä ei lapset enää suostu syömään
grillimakkaraa, eikä se herkkua ole
minunkaan mielestäni.
Tämä lisuke toi siihen kuitenkin
uutta potkua!

Tarvitset :
2 rkl voita
2 tl currya
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 paprikaa
1 (n.500g) kesäkurpitsa
½ tl suolaa
1 prk Valio fraichea 5%
1 pkt (250g) kirsikkatomaatteja
(tuoretta korianteria/persiljaa)

Mittaa vokkipannuun voi ja curry.
Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet
ja sipuli. Kuullota.
Lisää paprikat reiluina paloina
ja kesäkurpitsa kuutioina.
Lisää suola, sekoittele.
Lisää Valio fraiche, anna hautua n.15 min.
Lisää halkaistut tomaatit.
Kuumenna kiehuvaksi.
Ripota pinnalle korianteri- tai persiljasilppu,
jos haluat. Itse lisäsin pari hyppysellistä
vastajauhettua mustapippuria.
Sopii hyvin grillimakkaroiden seuraksi,
voit myös tarjota riisin ja raejuuston kera.

Tuoksui hyvälle, näytti hyvältä ja -kyllä-
maistui hyvälle !

Ja lisäksi yleisön pyynnöstä
Tomaatti-mozzarellasalaattia

2 dl kevytranskankermaa
2 valkosipulin kynttä
1 tl kuivattua basilikaa tai
0,5 dl tuoretta basilikaa
2-3 tomaattia
1 mozzarellajuustopallo
suolaa, mustapippuria

Viipaloi tomaatit ja mozzarella.
Sekoita murskatut valkosipulin kynnet,
basilika ja mausteet ranskankermaan.
Laita astiaan vuorotellen tomaattia ja
mozzarellaa, ranskankermaa väleihin.
Kansi kiinni ja kylmään "marinoitumaan".
Parasta seuraavana päivänä...
Ja kaikki kunnia tästä Tinan keittiöön:)
Vähän on ohjetta muokattu lapsiperheen
tarpeisiin...alkuperäisessä ohjeessa mm.
ripotellaan päälle paahdettuja pinjansiemeniä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti