perjantai 17. huhtikuuta 2015

Say cheese - kakkua!


Pohja:
150 g gluteenittomia suklaakeksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
400 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl sokeria
3/4 dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
½ dl maizenaa

Päälle:
½ dl valmista kinuskikastiketta
sulatettua tummaa suklaata

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita ne hyvin keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle, johon olet laittanut leivinpaperin. Ulkopuolella kannattaa laittaa pala foliota, jotta rasva ei valu uunin pohjalle. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään sekaisin ja kaada keksipohjan päälle. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Minä paistoin ensin alimmalla tasolla ja siirsin kolmen vartin jälkeen keskimmäiselle tasolle, jotta kakku sai vähän väriäkin. Anna kakun jäähtyä kylmässä ennen koristelua ja tarjoilua. Kaada päälle kinuskikastiketta(se imeytyy kivasti kakkuun)ja raidoita sulatetulla suklaalla. Nauti hitaasti.


3 kommenttia:

  1. Pystyykö tuollaista herkkua nauttimaan hitaasti, nooo, kellä on itsehillintää,,,,näyttää kyllä niin hyvänmakuiselta,,,,,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aika tuhtia tavaraa,joten hitaasti nautiskelu onnistui;)

      Poista