torstai 26. kesäkuuta 2014

Lohivoileipäkakku

Olkoon vaikka kuinka 80-lukulaista, niin meidän rippijuhlissa tullaan tarjoamaan voileipäkakkua! Tänään maistelimme koeversiota gluteenittomasta lohivoileipäkakusta:


 En ehtinyt ottaa kuvaa sisällöstä, koska kakku teki liiankin hyvin kauppansa;)


 Mutta pohjana käytettiin Semperin rouheista paahtoleipää, jota löytyy ainakin isojen markettien pakasteosastolta. Sulatimme leivän huoneenlämmössä ja poistimme viipaleista vielä reunat.


Väliin tuli kahta erilaista tahnaa; lämminsavulohesta toinen ja ruohosipulituorejuustosta toinen. Kuorrutus tehtiinkin sitten ylijäänestä ruohosipulituorejuustotahnasta ja smetanasta. Hyvää oli, mutta seuraavaa versiota täytyy maustaa rankemmalla kädellä, koska leipä itsessään on hyvin mautonta.
Päällä paprika- ja kurkkukuutioita sekä kylmäsavukirjolohta kera sitruunaviipaleiden. Nam, vaikka itse sanonkin!

6 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Ette siis kerenneet havaita, miten gluteeniton pohja käyttäytyy jonkin ajan päästä, eli kovettuuko, pehmenee löllöksi jne,,,,,itse en ole arvannut gluteenitonta voileipäkakkua tehdä, koska juurikin tuo glut.pohja mietityttää....hyvältä ainakin näyttää,,,,,nyt tuli nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mennyt pohja kovaksi eikä löllöksi:) Ei kostutettu ihan niinpaljon kuin tavallista voileipäkakkua-mutta makua olisi saanut lisätä! Hyvää oli, ainoa haaste oli leivän kuorien leikkaaminen, koska leipä on niin murenevaa...

      Poista
  2. namsnams, ihanan näköinen (ja varmasti makuinen) voileipäkakku. lohiversiot on mun suurin herkku :P

    VastaaPoista
  3. Plääh...😉 Arvaa kuk

    VastaaPoista
  4. Ite ainakin tykkään voileipäkakuista ja tää näyttää oikein hyvältä. :P

    VastaaPoista