Pohja:
200
g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1
kananmuna
1
dl perunajauhoja
1½
dl mantelijauhetta
1½
dl maissijauhoja
2
tl vaniljasokeria
Väliin:
vadelmamarmeladia
Päälle:
2½ dl tomusokeria
2-3 rkl veden ja sitruunamehun sekoitusta
tippa punaista karamelliväriä
Vatkaa
huoneenlämpöinen margariini sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa
joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri
keskenään. Lisää jauhot taikinaan hyvin sekoittaen. Vuoraa
uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina lusikan avulla leivinpaperin
päälle ohueksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi n. 15
minuuttia. Leikkaa levy puoliksi heti uunista oton jälkeen. Anna jäähtyä
kunnolla. Levitä sitten toisen puolen päälle ohut kerros marmeladia. Nosta toinen pala päälle varovasti lastoilla tukien.
Tee
kuorrute sekoittamalla tomusokeriin veden ja sitruunamehun sekoitusta. Lisää tippa elintarvikeväriä hyvin sekoittaen.
Jos seoksesta tulee liian löysää, lisää joukkoon hieman tomusokeria. Levitä kuorrute nuolijalla tai pitkällä lastalla päälle. Anna pinnan kovettua. Leikkaa sopivan kokoisiksi palasiksi.
Ja herkuttele!
Näitä tullaan tarjoamaan rippijuhlissa! |
Ovatpa herkullisen näköisiä,,,,,,,miten hajoavaisia ovat?
VastaaPoistaKivaa juhannusta!
Vielä on juhannusta jäljellä...hyvää keskikesän juhlaa Sinullekin!
VastaaPoistaEivät olleet ihan kauhean hajoavaisia, mutta maistuivat paremmilta huoneenlämpöisinä, älä suotta säilytä jääkaapissa:)