torstai 29. toukokuuta 2014

Raparperitoskapiirakka

Tätä huomenna työkavereille!
   Taikina:
3 kananmunaa
1½ dl ruokosokeria
1½ dl sokeria
75 g voita sulana
1 3/4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
Päälle: 
n.½ l raparperia pilkottuna
 Toska:
100 g voita
  ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
  150 g mantelilastuja
  ½ dl maitoa
½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin joukkoon maito. Lisää kuivat aineet ja maito-voiseos vuorotellen munavaahtoon.Kaada suorakaiteenmalliseen vuokaan(25x37cm), jossa on leivinpaperi. Ripottele päälle raparperinpalat. Paista 200 asteessa n.15 min, kunnes pinta sen verran kiinteytynyt, ettei toska tipu suoraan pohjalle.

Sillä aikaa kun piirakka on uunissa, tee toska. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Lisää mantelilastut hyvin sekoittaen. Lisää maito, jauhot ja vaniljasokeri ja keittele seosta hetken aikaa. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja laita takaisin uuniin. Jatka paistamista n.10-15 minuuttia, kunnes tosca on kullanruskeaa.

1 kommentti:

  1. Jotain tälläistä oon etsinytkin! jesss, talteen menee, ja testiin pääsee varmasti aika hapiaa kun raparperiaika koputteleekin jo ovella :-)

    http://silmukoitua.blogspot.fi/

    VastaaPoista