Tätä huomenna työkavereille! |
Taikina:
3 kananmunaa
1½ dl ruokosokeria
1½ dl sokeria
75 g voita sulana
1 3/4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
Päälle:
n.½ l raparperia pilkottuna
Toska:
100 g voita
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
150 g mantelilastuja
½ dl maitoa
½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää sulatetun voin joukkoon maito. Lisää kuivat aineet ja
maito-voiseos
vuorotellen munavaahtoon.Kaada suorakaiteenmalliseen vuokaan(25x37cm), jossa on leivinpaperi. Ripottele päälle raparperinpalat. Paista 200
asteessa n.15 min, kunnes pinta sen verran
kiinteytynyt, ettei toska tipu suoraan pohjalle.
Sillä aikaa kun piirakka on uunissa, tee toska. Sulata voi kattilassa ja
sekoita joukkoon sokerit ja suola. Lisää mantelilastut hyvin
sekoittaen. Lisää maito, jauhot ja vaniljasokeri ja keittele seosta
hetken aikaa. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja laita takaisin
uuniin. Jatka paistamista n.10-15 minuuttia, kunnes tosca on kullanruskeaa.
Jotain tälläistä oon etsinytkin! jesss, talteen menee, ja testiin pääsee varmasti aika hapiaa kun raparperiaika koputteleekin jo ovella :-)
VastaaPoistahttp://silmukoitua.blogspot.fi/