sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Suklaa-vadelmakakku

Puolet juhlista juhlittu, enää kahdet jäljellä. Viime sunnuntain kakusta en ehtinyt ottamaan kuvaa mutta tänään olin sormi liipasimella melkein ajoissa. Gluteeniton kakkupohja, vadelmamoussea ja -hilloa sekä suklaatryffelikuorrutus, nam:)

Kaunishan se ei ollut...
...mutta herkullinen!

Pohja:
3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunajauhoja
 1tl leivinjauhetta
gluteenittomia korppujauhoja
Mousse:
1 prk Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
2-3 dl vadelmasurvosta
4 liivatelehteä
tilkka vettä/vadelmamehua
½-1 dl sokeria
vadelmahilloa
Kuorrute:
150 g voita
1½ dl tomusokeria
130 g tummaa suklaata(Panda)
2-3 rkl kaakaojauhetta
Koristeluun:
Marianne-rakeita

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Voitele ja jauhoita vuoka voilla ja korppujauhoilla. Paista 175 asteeessa kypsäksi n. 30-35 min. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakkupohja. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan.
Vatkaa Floravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Lisää Floravispin joukkoon maitorahka ja marjasose. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liota kuumaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Mausta sokerilla.
Nosta toinen kakkupohja takaisin vuokaan ja kostuta esim.maidolla. Levitä pohjalle vadelmahilloa ja sen jälkeen sopivasti moussea(=paljon). Nosta toinen pohja paikalleen ja kostuta sekin maidolla. Laita kakun päälle kelmua ja lautanen painoksi, laita jääkaappiin tekeytymään useammaksi tunniksi.
Kuorrutusta varten vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää esim.mikrossa sulatettu tumma suklaa ja lopuksi pari ruokalusikallista leivontakaakaota. Päällystä kakku suklaatryffelillä ja koristele haluamallasi tavalla.

PS.Tarkkasilmäisimmät saattavat huomata että kaikessa kiiressä käänsin kakun väärinpäin ennen kuorruttamista...hillon kuuluisi olla moussen alla;)

1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköinen kakku, nam! :)

    Ja onneksi olkoon, voitit blogini arvonnassa kaksi pääsylippua ensi viikonlopun messuille! Laitoin sulle sähköpostia asiasta! :)

    VastaaPoista