tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kurpitsaskonssit

Jääkaapissa oli puolikas kesäkurpitsa,avattu maitorahka, pussinloppu juustoraastetta...kuiva-ainekaapissa taasen kaksi jauhopussin loppua odotti tuomiopäiväänsä. Niistä väsättiin tänä aamuna kesäkurpitsaskonsseja:


2 dl vehnäjauhoja
1 dl esim.durumvehnäjauhoja
1 dl esim.ohrajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1½ dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
½ dl rypsiöljyä
1 rkl siirappia
2 dl esim.maitorahkaa tai jogurttia tai kermaviiliä
Pinnalle:
vettä ja kurpitsansiemeniä

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää juusto- ja kurpitsaraaste, öljy, siirappi sekä rahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhojen avulla litteä pötkö ja leikkaa se vinottain veitsellä kolmioiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille. Voitele vedellä ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla n.15 minuuttia.


  Ja koska uuni oli valmiiksi kuuma niin tein myös (gluteenittoman) täytekakkupohjan valmiiksi pakkaseen odottamaan juhlasumaa:)


4 kommenttia:

  1. Hitsi, kuulostaapa tosi hyvältä! Mä oon jotenkin huonontunut leipojana tämän gluteenittomuuden myötä (lets face it, mekällä on kyllä oikeasti ollut tooooodella pitkä joululoma, ja oon kyllä syönyt vaikkasta mitä, mutta periaatteessa yrittäisin taas olla viljattomasti ;)) houkuttaisi tehdä jotain luontaisesti gluteenittomia leipomuksia, mutta ihan vielä en siihen maailmaan ole lähtenyt... Löytyykö sinulta jotain bravuureja? :)

    VastaaPoista
  2. No moikka. Laitoin sinulle pari sähköpostia :)
    Käyppä tsekkaamassa :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä, kokeiluun lähtee ehdottomasti! Ja muutenkin innokkaasti seurailen reseptejäsi - varsinkin gluteenittomille on aina käyttöä ;)

    VastaaPoista