tiistai 25. maaliskuuta 2014

Gluteeniton sitruunakakku

Viimeistä palaa viedään...
200 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan kuori
3½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
 
gluteenitonta korppujauhoa
 
 
Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori hienoksi. Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia. Kumoa vähän jäähtyneenä.

PS.Tämä oli melkein yhtä hyvää kuin vehnajauhoilla tehty, mutta hyvin murenevaa...jos taikinaan lisäisi vähän jogurttia tai kermaviiliä tms.kuten tiikerikakkuun, niin koostumuksesta voisi tulla parempi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti