maanantai 16. joulukuuta 2013

Gluteeniton tiikerikakku

Mihinkäs se tiikeri raidoistaan pääsisi?!
Leivottava on vaikka vaikeamman kautta;) Tänään testattiin mummon kanssa tiikerikakkua gluteenittomista jauhoista...ja se onnistui täydellisesti!


Ohje tallessa tässä: 

150 g leivontamargariinia
2½ dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta(hienoa)
2 tl vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl kaakaojauhetta
leivontamargariinia vuoan voiteluun
gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

 Voitele ja jauhota noin litran vetoinen vuoka. Sulata margariini. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan kuivat aineet, sulatettu voi ja jogurtti. Ota taikinasta eri kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe. Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää sen päälle tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. "Pistele" taikinaa esimerkiksi haarukalla eri kohdista muutaman kerran että taikinakerrokset menevät sekaisin. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuutin ajan. Voit tarkistaa kakun kypsyyden pistämällä siihen hammastikun: jos hammastikku tulee ulos kuivana, on kakku valmis. 

Me tehtiin vielä suklaakuorrutekin päälle, jotta varmasti maistuu teinille:) Mutta kakku oli kyllä niin hyvää ettei mitään kepulikonsteja olisi tarvittukaan!

2 kommenttia:

  1. En ookkaan muutes laittanut jogurttia tiikerikakkuun, heti teki mieli kokeilla tätä reseptiä :)

    VastaaPoista
  2. Hei, linkitin sinun tiikerikakkusi FB-ryhmän kyselyyn gluttis tiikerikakusta - tiedoksesi, sinä superleipuri :) - Iloista joulunvalmistelua ja Juhlavaa Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista