Mihinkäs se tiikeri raidoistaan pääsisi?!
Leivottava on vaikka vaikeamman kautta;) Tänään testattiin mummon kanssa tiikerikakkua gluteenittomista jauhoista...ja se onnistui täydellisesti!
Ohje tallessa tässä:
150 g leivontamargariinia
2½ dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta(hienoa)
2 tl vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl kaakaojauhetta
leivontamargariinia vuoan voiteluun
gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Voitele ja jauhota noin litran vetoinen vuoka. Sulata margariini.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat
aineet keskenään. Lisää taikinaan kuivat aineet, sulatettu voi ja
jogurtti. Ota taikinasta eri kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen
kaakaojauhe. Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää sen
päälle tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. "Pistele"
taikinaa esimerkiksi haarukalla eri kohdista muutaman kerran että
taikinakerrokset menevät sekaisin.
Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuutin ajan.
Voit tarkistaa kakun kypsyyden pistämällä siihen hammastikun: jos
hammastikku tulee ulos kuivana, on kakku valmis.
Me tehtiin vielä suklaakuorrutekin päälle, jotta varmasti maistuu teinille:) Mutta kakku oli kyllä niin hyvää ettei mitään kepulikonsteja olisi tarvittukaan!
En ookkaan muutes laittanut jogurttia tiikerikakkuun, heti teki mieli kokeilla tätä reseptiä :)
VastaaPoistaHei, linkitin sinun tiikerikakkusi FB-ryhmän kyselyyn gluttis tiikerikakusta - tiedoksesi, sinä superleipuri :) - Iloista joulunvalmistelua ja Juhlavaa Itsenäisyyspäivää!
VastaaPoista