keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kesäkurpitsapihvit

Syksyn satoa lautaselle tai Bikinikuntoon neljässä viikossa olivat vaihtoehtoisia otsikoita;)



Viime aikoina ruokalautaset ovat näyttäneet tältä; ei herkkuja vaan paljon proteiinia ja uutena harrastuksena kuntosali...Mutta ei pelkoa, mitään ennen ja jälkeen-kuvia ei ole luvassa!

Pihvien ohjeen bongasin jostain kesän naistenlehdestä:

1 (n.500 g) kesäkurpitsa
1 peruna
2 kananmunaa
½ dl auringonkukansiemeniä
2 rkl korppujauhoja
suolaa
1 tl voita

Raasta kesäkurpitsa ja peruna raastinraudan suurella terällä ja laita raaste siivilään. Ripottele joukkoon suolaa ja anna valua.
Riko kulhossa munien rakenne haarukalla, sekoita joukkoon korppujauho ja auringonkukansiemenet. Anna massan seistä vartin ajan. Purista kesäkurpitsaraasteesta neste pois ja sekoita muiden ainesten kanssa. Muotoile massasta kahdeksan pihviä ja kuumenna pannu keskilämmöllä.
Paista pihvit voissa molemmin puolin.

3 kommenttia:

  1. Just vähän aikaa sitten kaipailin kivoja kesäkurpitsareseptejä, mutta keittelin kurpitsani jo puolukkahilloksi ja tein kurpitsapikkelsiä. Muistaisikohan tämän ensi vuonna? Ja olivatkos nämä hyviä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat! Olen oikeasti lihansyöjä henkeen ja vereen, mutta nämä olivat herkullisia eli teen toistekkin:)

      Poista
  2. Aiai, kuulostavat kyllä hyvältä! Pysyisivätköhän nuo kasassa, ilman noita korppujauhoja... Ja jos perunan tilalle laittaisi porkkanaa? Toisaalta, siinä ei ole kyllä sitä tärkkelystä, mikä auttaa noita pysymään pihveinä... Hmmmm, jos laittaisi yhden munan vielä enemmän... Tässä on nyt kyllä niin paljon pohdittavaa, ja niin herkulliset ainekset käsissä, että melkeinpä joutuu kokeilemaan! :))

    VastaaPoista