Rakkaalla lapsella on monta nimeä, eikö? Mokkapaloina tämä meillä tunnetaan mutta kun sen tekee näin pienemmässä kaavassa(kuorrutetta tulee sama määrä kuin levylliseen;), on se nopeaammin tehty JA syöty!
Tässä kuva ensimmäisestä, sillä teimme näitä tänä viikonloppuna kaksi(ja molemmat on jo syöty:). Ohje löytyi Pirkan sivuilta, mutta tässä se teillekin:
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ dl leivontakaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
2 dl piimää tai jogurttia
150 g leivontamargariinia tai voita
Kuorrutus:
n.50 g leivontamargariinia tai voita
3 rkl kaakaojauhetta
n.3-4 dl tomusokeria
4-5 rkl keitettyä kahvia
Sekoita kuivat aineet
kulhossa. Lisää piimä ja sulatettu, hieman jäähtynyt rasva. Sekoita
vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Levitä taikina voideltuun
piirasvuokaan (halkaisija 30 cm) ja paista 200-asteisen uunin alimmalla
tasolla noin 20 minuuttia.
Sulata
rasva. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri ja kahvi. Levitä pehmeä kuorrute
jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele halutessasi esimerkiksi
nonparelleilla tai suklaarouheella.
Nam! Täällä tuota kutsutaan nimellä masaliisa. Omalla sukureseptillä on vielä oudompi nimi ja siihen tulee ripaus kanelia (tai inkivääriä tai ehkä jopa molempia). Mokkapaloja, masaliisa, suklaaneliötä tai mitä vaan, hyvää kuitenkin.
VastaaPoista