maanantai 3. kesäkuuta 2013

Vadelmabrowniet marengilla

Kiitokset Laura ja Jo!
Laura on tehnyt niin paljon herkkuja blogissaan että täälläkin on innostuttu kokeilemaan uusia reseptejä. Yksi niistä on tämä Jo Wheatleyn blogista bongattu Rasperry and meringue brownies:

Näyttää pahalta, mutta maistuu jumalaisen hyvältä!
 100 g tummaa suklaata (väh.50 % kaakaota) pilkottuna
85 g maitosuklaata pilkottuna
130 g (suolatonta) voita
200 g hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 keltuaista
3 dl (150 g) vehnäjauhoja
1 kukkurallinen tl leivinjauhetta
½ dl (40 g) kaakaojauhetta
kiinteitä pieniä vadelmia

Marenki:
2 valkuaista
100 g hienoa sokeria

Sulata tumma suklaa ja 25 g maitosuklaasta voin kanssa mikrossa. Käytä pientä tehoa ja vahdi! Jäähdytä. Vatkaa sokeri, vaniljasokeri, kananmunat ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatetut suklaat+voi. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaakao. Lisää varovasti käänneellen loput pilkotusta maitosuklaasta. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tiputtele päälle vadelmia. Paista 20 minuuttia 170-asteisessa uunissa. Tee sillävälin valkuaisvaahto; vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä valkuaisvaahto kakun päälle ja laita kakku takaisin 130-asteiseen uuniin n.40-45 minuutiksi. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä siellä. Nauti:)

PS. Tämä oli sellaista suklaista&vadelmaista mutakakkua ihanan rapsakalla marenkikuorrutteella. Ensi kerralla annan sen olla uunissa vähän pitempään, ja ehkä vähän kovemmassa kuumuudessa:)

2 kommenttia:

  1. Iiiiiiiiiiiiiiiiiik!!!!! Voi hitsiläinen että haluaisin maistella tätä. Se ohje kuulosti niin kertakaikkisen ihanalta, mutta en vain ole uskaltanut sitä vielä tehdä. Pelottaa että tulee syötyä koko peltillinen samantien. Kääk! :)

    VastaaPoista
  2. Hei, tässä pari ohjetta Jo:n uudesta kirjasta:
    https://www.sainsburysmagazine.co.uk/recipes/item/jo-wheatley-s-lemon-and-white-chocolate-muffins

    ja

    https://www.sainsburysmagazine.co.uk/recipes/item/jo-wheatley-s-chicken-pancetta-and-maple-parsnip-traybake

    VastaaPoista