maanantai 1. huhtikuuta 2013

Toiseksi paras porkkanakakku

Viikonlopun syntymäpäiväjuhlilla tarjottiin niin amerikkalaista sitruunapiirakkaa, mutakakkua, banoffeeta kuin tätä toiseksi parasta porkkanakakkuakin!


Tässä ohje niin itselle kuin muillekin:

n.50 g saksanpähkinöitä (älä luulekkaan ettet tarvitse näitä!)
3 keskikokoista porkkanaa
1½ dl hienoa sokeria
1½ dl ruokokidesokeria
2 dl auringonkukkaöljyä
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
kuorrutus:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
3/4 dl tomusokeria
1-2 rkl sitruunamehua

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa öljy ja sokerit, sekoita joukkoon myös munat yksitellen (sattuneesta syystä minä käytin vain vispilää, mutta toimi!). Lisää rouhitut pähkinät ja raastetut porkkanat. Lopuksi lisää vielä vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut niin nostatusaineet kuin mausteetkin. Kaada taikina voideltuun vuokaan (huom.EI korppujauhoa!). Paista n.45-50 minuuttia 175-asteissa uunissa, keskitasolla. Anna jäähtyä. Kuorrutusta varten sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon sokeri ja sitruunamehu. Päällystä kakku ja nauti. Meidän kakku koristeltiin Wonkan Spree-karkeilla...kyllä, niillä Jali ja suklaatehdas-karkeilla:)

1 kommentti:

  1. Meillä tehtiin tätä eilen...ja herkkua oli! Täydellinen koostumus ja maku:)
    t:Minna

    VastaaPoista